Twee vergaderingen van raadscommissies op woensdag 14 juni!

Groningen - Woensdag 14 juni zijn er twee raadscommissievergaderingen van de Groningse gemeenteraad. De commissie Beheer & Verkeer begint om 16.30 en heeft onder andere de hondenbelasting op de agenda staan en de nieuwe inrichting van de busloze Brugstraat en omgeving. In de raadscommissie Werk & Inkomen, ’s avonds om 20.00 uur, wordt gesproken over alternatieven voor de zorgverzekering voor minima en over de nieuwe aanpak van het arbeidsmarktbeleid. 

Deze vergaderingen zijn in de oude raadzaal van het stadhuis op de Grote Markt en vrij toegankelijk. Via groningen.raadsinformatie.nl zijn deze vergaderingen ook live te volgen en achteraf terug te zien via Uitzending Gemist.

Discussie over hondenbelasting!
In de commissie van 16.30 uur wordt de hondenbelasting besproken. De fractie van 100% Groningen heeft hierover in een eerder stadium schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. De fractie vindt het onterecht dat de opbrengst van de hondenbelasting voor een groot deel niet ten goede komt aan het hondenbeleid en wil horen hoe de andere fracties hierover denken. Verder komt het inrichtingsplan van de A-straat, Brugstraat en Munnekeholm aan de orde. De raad heeft eerder ingestemd met de plannen voor de herinrichting van de binnenstad van het college van B&W (Binnenstadsvisie). Daarbij worden bussen en taxi’s zoveel mogelijk om de binnenstad heen geleid en komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Verder komt het projectplan Stadspark aan de orde, met daarin voorstellen voor het herstellen van de waterhuishouding en de riolering. 

Menzis!
In de tweede commissie (20.00 uur) komen alternatieven voor de zorgverzekering voor minima aan de orde. De raad heeft het college van B&W gevraagd alternatieven te onderzoeken voor het afsluiten van deze verzekering bij Menzis. Op basis van dit onderzoek komt B&W tot de conclusie dat er op dit moment geen betere alternatieven voorhanden zijn. Verder praat de commissie over arbeidsmarktbeleid: hoe worden mensen met een zwakke arbeidsmarktpositie naar werk toe geleid? Op regionaal niveau worden er allerlei maatregelen genomen en in de collegebrief wordt de raad hierover geïnformeerd. 

Als derde agendapunt komt aan de orde de voucherregeling voor jongeren en overige doelgroepen (50-plussers en statushouders) met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Met een vergoeding wordt geprobeerd om werkgevers zover te krijgen hen in dienst te nemen, waardoor ze de nodige ervaring opdoen en zich verder kunnen ontwikkelen. 
Laden